PARTYINFO

 

STORM CLUB PRESENTS: FLAVA D (UK)

Datum konání:
20.09.2019 - pátek
Místo konání:
Praha - Storm
DJs:
Flava D (UK), Dryman & Denoir, Akira, Must FF + Tubs, Twisted:Minds, Spooniz
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 21:00, vstup: předprodej: www.GoOut.net

 
 
Bassline královna Flava D se vrací do klubu Storm

V rámci žánrů UK Garage nebo Bassline byste asi těžko hledali zvučnějšího ženského jména, než má producentka a DJka Flava D (UK)! Ta vystoupí v pátek 20.9. ve Storm Clubu a my můžeme dopředu říct, že to bude opravdu zážitek! Předprodej běží v síti GoOut.cz.

 

Flava D, vlastním jménem Danielle Gooding, strávila své dětství na cestě mezi jejím rodným městečkem Bournemouth a Birminghamem. Celé dětství zbožňovala klasický UK garage sound v čele se jmény, jako je DJ EZ. V patnácti letech si našla brigádu v obchodě s hudbou a její nadřízený, který byl DJem, ji inspiroval k tomu, aby začala dělat vlastní produkci prostřednictvím programu Ableton. 


Ze začátku byla její produkce zaměřena spíše na grime a hip-hop; okolo roku 2010 ji na výsluní britské scény vynesly kolaborace s legendami grime, jako jsou například Wiley, Ghetts či Maxsta. V roce 2011 si jí všiml mezinárodně uznávaný label Butterz a vydal jí její první oficiální release ve stylu UK Garage se singly "Hold On/Home". Tohoto releasu si díky mohutné podpoře od labelu všimla přední britská rádia Rinse FM a Kiss FM, zaměřená na tento druh hudby, což Flavu D katapultovalo mezi největší britské hvězdy tohoto žánru. Na radiu Rinse FM jednu dobu dokonce měla vlastní radioshow!



S její rostoucí popularitou přirozeně přišly další releasy (například fanoušky i kritikou velice oceněné In The Dance EP), které už byly ve stylu Bassline a zaujaly a ke spolupráci s Flavou inspirovaly další UK Garage a Bassline jména, jako například vedoucího labelu Butterz - Royal-T, nebo žánrové chameleony My Nu Leng (s těmi v roce 2016 vydala dnes již kultovní pecku Soul Shake).


První řadové album vydala Flava D v roce 2015, jmenovalo se "More Love" a bylo přijato velice pozitivně jak publikem, tak odbornou kritikou. V témže roce založila Flava D společně s Royal-T a DJ Q projekt jménem TDQ, se kterým na labelu Butterz vydali v roce 2017 album s názvem "UKG", na kterém se objevily kolaborace se jmény jako P Money, Swindle nebo Skilliam. V roce 2018 se stala rezidentní DJkou legendárního britského klubu XOYO, kam si během svého 13ti týdenního "takeoveru" pozvala jména jako AJ Tracey, Calibre, Todd Edwards, Lady Leshurr nebo Wiley.

V roce 2018 navíc začala Flava D ve svojí tvorbě koketovat i s Drum and Bassem, o čemž vypovídá například její release "Return To Me", který vyšel na legendárním britském labelu Hospital Records. Můžeme jen hádat, co chystá v tomto žánru do budoucna...



Každopádně ve Storm Clubu se můžete těšit na 100% Bassline & UK Garage set!

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016