PARTYINFO

 

XION LABEL LAUNCH & AWALI'S AD ASTRA ALBUM RELEASE

Datum konání:
30.01.2018 - úterý
Místo konání:
Praha - Cafe Time Music
Live:
Awali
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 20:00
 
 
Vydavatelství XION chystá křest třetího alba Awali

Na začátku jsme založili volnou platformu pro hudební večery (a večírky) a další kulturní aktivity, s určitou myšlenkou užívat různé umělecké a audiovizuální disciplíny. Jako Space is only Noise (SION) se snažíme o spojnici nejen po stránce tvořivé, ale hlavně také na bázi přátelské. I to vyústilo v nedávno vydanou kompilaci českých, převážně elektronických a elektro-akustických producentů a projektů, kterou jsme iniciovali a kurátorovali, a která vyšla na labelu Krmelec Recordings pod názvem "XION​". S neodbytnou snahou překlenout žánrové škatulky, SION/XION chtěl vždy představovat zajímavou muziku z různých koutů vesmíru, jako eklektické místo, kde jsou jedinými podmínkami kvalita a přístup s vášní a entuziasmem.

 

Proto jsme se rozhodli založit hudební vydavatelství XION​, kde bude vedle sebe vycházet tvorba známých umělců i těch úplně nových, protože od počátku jsme stylově nevyhraněná a podnětům otevřená skupina, bude taková i tato značka. K naší i (snad:) Vaší radosti – hudbymilců, našich podporovatelů, a všech – proběhne spuštění labelu a zároveň pokřtíme první release, nové album projektu Awali​, která i s hosty při té příležitosti zahraje v kavárně Českého muzea hudby, v Praze 30. ledna 2018. Deska "Ad Astra" tak vyjde digitálně a jako speciální, koncepčně ucelený fyzický release – 3D tiskem vytvořený objekt - hlavolam, jako je na jejím obalu. Awali, tentokrát už čistě jako one-(wo)man projekt Tamary Shmidt, tak vydá třetí dlouhohrající album, na které citlivě splétá plochy piána a linky intimních vokálů s experimentální elektronikou ovlivněnou ambientem, trip-hopem a IDM, i filmovou a moderní klasickou hudbou.



A další připravovaná muzika pod značkou XION bude brzy následovat - na začátku března synth-wavem a současnou futu-retro elektronickou vlnou inspirované EP s názvem "Cabin", od "newcomera", který si říká Tanyny​, zní jako potemnělé digi-snění starých herních automatů... V neposlední řadě chystáme i remixovanou desku "RMXION" od různých autorů, ať už na které se nedostalo, nebo i od těch z původní kompilace. Budeme informovat, sledujte nás!

Facebook událost

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016