CLANEK

 

Projekt Plecid se dočkal remasterované eponymní desky

Label Uneventful Records s velkým potěšením vydává první digitální remaster eponymní debutové kazety "Plecid" z roku 1986. Digitální edice "Plecid" z roku 2023 je nyní k dispozici na všech hlavních hudebních platformách, v přípravě je také vydání vinylové desky na podzim letošního roku. Album obsahuje původní seznam skladeb: "Leaves", "Leave", "Mortified", "Love", "Laughing", "Lob" a "Lom".

 

Plecid je nom de guerre kalifornského dirigenta orchestru Davida Woodarda, který v současnosti žije v Praze. Plecid nahrál a vydal kazetu v Santa Barbaře během podzimu roku 1986. Jeho osobitá zádumčivost našla útočiště u vydavatelství Happiest Tapes on Earth v Los Angeles, díky čemuž se vytvořila komunita oddaných posluchačů Plecidovy hudby. V letech 1987 a 1988 vydal Plecid ještě další dvě kazety. Uneventful Records má v plánu obě alba brzy znovu vydat v digitálně remasterované podobě – sledujte vydavatelství zde.

Plecid

K nahrání alba "Plecid" z roku 1986, které právě tato značka představuje, byla použita low-fi zařízení té doby, např. Fostex 250 a X-26 čtyřstopé kazetové magnetofony, sampler Casio SK-1, syntezátor Roland SH-1, fázový phaser Oberheim P-100, bicí automat Oberheim DX a strunné nástroje. Album mělo nepatrný, ale jednoznačný vliv na rozvoj shoegaze, darkwave, coldwave a dalších podobně melancholických žánrů, které brzy následovaly.

K poslechu zde.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016