CLANEK

 

Daniel Neighbour uzavírá svou sérii Opusů

The Opus Story je ambiciózní deep-tech & minimal house projekt, na kterém Daniel pracoval od roku 2021, jenž nyní spěje do finále s nadcházejícím releasem "End of the Opus Story". Série Opusů vyšla na třech labelech, přičemž většina z nich byla vydána na britské značce Shuvt.resonance.

 

Skladby jsou silně ovlivněny dubem, jazzem, hip hopem a perkusivními prvky, takže de facto v celém díle existuje skladba pro každý okamžik a situaci v životě. "Opus Story" není jen hudba, je to příběh – příběh o životě a vývoji lidské duše a mysli. Je to příběh o růstu, radosti, smutku a naději, který určitě vyvolá emoce a myšlenky v každém, kdo je připraven naslouchat.

EP nesoucí název "End of the Opus Story" obsahuje dva tracky z Danielovy produkce, jejichž pojící linkou je dub sound a dva remixy, o které se postarali tuzemský Sonority a britský Frederick Ansgar. Opus s pořadovým číslem devět s tribal breakbeat zvukem, jenž remixoval Sonority, obsahuje mluvené slovo v italštině, o které se postarala Danielova babička: "Hudba je krásná věc. Co by byl život bez hudby. Hudba je inspirace, hudba je radost, hudba je štěstí. Je jedno odkud pocházíš, v jakého boha věříš a jakým jazykem mluvíš, protože hudbě vždy porozumíš. Hudba spojuje," a připomíná tak krásnou vlastnost, jíž hudba má. Opus číslo deset je o poznání více minimal a deep dub skladbou obsahující doprovodné FX zvuky nahrané v Krkonoších, který celý projekt uzavírá.

"The End of The Opus Story" vyjde na SHUVT.resonance 24. února včetně "Opus 9" + "Opus 10" a remixů od Sonorityho & Fredericka Ansgara. Vydání bude dostupné na všech digitálních platformách pro streamování a nákup hudby.

Daniel Neighbour Facebook 

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016