CLANEK

 

Bratři právě vydali novinku "Blocks"

Novinka elektronického dua Bratři se jmenuje "Blocks" a dvojčata Jirka a Ondřej Veselý ji představí live na festivalu The Great Escape v anglickém Brightonu a následně na koncertech v litevském Vilniusu a Kaunasu...

 

"Náš nový singl pojmenovaný "Blocks" je pro nás krok k více melodickýmu a progresivnějšímu, až skoro housovýmu stylu," svěřují se Bratři. "V poslední době nás baví organický loopy, který rozsekáme na kousky a pak je skládáme v různým pořadí dohromady. Některý z nich ladíme a přidáváme na ně různé efekty. Tyhle nepatrný kousky zvuků ale pak tracku dodávají groove a určitou živost. A proto vznikl název "Blocks"... :)" Bratři patří k nejprogresivnějším projektům na české elektronické scéně a zvukově to korunuje mix berlínského producenta Hannese Biegera.

Bratři

Koncerty:

12.5. Brighton (UK) / The Great Escape Festival / CEE Party Casablanca Bar
13.5. Brighton (UK) / The Great Escape Festival / Latest Music Bar
20.5. Vilnius (LT) / EuropaVox Vilnius Festival
21.5. Kaunas (LT) / Santaka
27.5. České Budějovice / Majáles
10.6. Znojmo / GOGO
24.6. Javorník u Jeseníku / Festival Blacksphere
25.6. Mohelnice / Fingers Up
16.7. Ostrava / Colours of Ostrava
22.7. Plzeň / DEPO2015
30.7. Silandro (I) / Denkmal
3.8. Ozora Festival (H)
5.8. Valeč / Povaleč
19.8. Fryšták / Festival Malý svět

Bio Bratři:

Bratři jsou na české elektronické scéně od roku 2016. Dvojčata Jiří a Ondřej vytvořili hudební projekt, který se žánrově pohybuje mezi kombinací chytlavé taneční elektroniky, techna a ambientu. Hlavním hnacím motorem jsou Jiřím hrané živé bicí, melodické motivy a sekvence pak vytváří Ondřej na analogové a modulární syntezátory. Dva podmanivé proudy se na pódiu spojují v jeden nekompromisní tok elektrizující energie. V roce 2017 vydali Bratři EP "Monster" a následující rok singl "Manual". Od svého vzniku v roce 2016 odehráli velké množství koncertů a festivalů, jako je např. Beseda u Bigbítu, Povaleč nebo Colours of Ostrava. Jako support se objevili např. před jmény jako Rone, Chrome Sparks, Jan Blomqvist a v březnu 2019 před Jonem Hopkinsem ve Fóru Karlín. V dubnu 2019 vydali singl a videoklip "Monarch" a zúčastnili se showcase festivalu Tallinn Music Week. Následovala celá řada zahraničních akcí, jako je budapešťský BUSH, slovinský MENT, londýnský Sound of Vision a prestižní holandský showcase Eurosonic Noorderslag (2019 a 2020). V únoru 2020 Bratři začali spolupracovat s uznávaným německým producentem elektronické hudby Hannesem Biegerem. Tato spolupráce se promítla nejen do debutového alba "Two Minds" (září 2021), ale je k slyšení na produkci dua v roce 2022.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016