REPORT

 

Report z akce Peggy Gou @ Roxy od sody

Klubová sezona se naplno rozjela. Kluby se tedy předhání v široké nabídce toho nejlepšího ze současné hudební scény a stejně jako v letech minulých i letošní podzimní sezona v Roxy toho nabízí nejvíce. Víkend co víkend přiváží ikony světové taneční scény. Vyprodaným akcím se vyhýbáme obloukem, a tak nám v hledáčku zůstala jihokorejská DJka Peggy Gou žijící v Berlíně a vydávající na labelech jako Phonica nebo Ninja Tune...

 

Podzimní program klubů je více než lákavý. Nevíme, kam dříve, jakou pártyi upřednostnit. Někdy prostě musíme stihnout i dvě akce za večer. Tento víkend probíhal ještě Lunchmeat Festival, a tak naše cesta začala právě tam. Report z této události si tady budete moci přečíst v nejbližší době, ale nyní tedy zpět k Peggy Gou!

Peggy Gou @ Roxy

Do Roxy jsme dorazili o půl druhé ráno, kdy právě hlavní hvězda začala hrát, a klub překvapivě praskal ve švech! Čekal jsem, že Peggy u nás ještě není tak známá, ale opak byl pravdou! Už fakt, že svůj materiál vydává pod labelem Phonica nebo Ninja Tune, je důkaz kvality. Poprvé se zviditelnila svým debutovým EP "The Art of Wars", největší úspěch ovšem měl release "Once", který vyšel letos v březnu. Konkrétně skladba "It Makes You Forget (Itgehane)" sklidila obrovský úspěch. To dokazuje kromě jiného i fakt, že byla zařazena do soundtracku pro hru FIFA 2019.

Peggy Gou @ Roxy

Roxy byla po dnešní noc vyzdobena tak, jako bychom se právě nacházeli v džungli. Okolo DJs se tyčily palmy a další rostliny, které parádně zútulnily klub a navozovaly příjemnou atmosféru. Samozřejmostí pak byla skvělá projekce a světla, což mi přišlo oproti mlze a tmě na Lunchmeat Festivalu jako z jiného světa. Roxy si prostě na vizuální stránce opravdu nechává záležet! Peggy hrála velmi pestrý a zábavný set složený jak z nových, tak i starších známých tracků od house music až po pořádné techno. Nechala si záležet na selekci tracků a skvěle také odhadla atmosféru v klubu. Každý z nás si přece občas rád poslechne známý track z dob dávno minulých zamixovaný do aktuální tvorby!

Peggy Gou @ Roxy 
Peggy je DJkou, producentkou a bavičkou na svém místě! Sama k tomu říkává: "dávám přednost výběru tracků nad technikou..." To však nebylo vůbec znát. Ano, mixy byly možná trochu kratší, ale přesné a publikum se chtělo přeci jen bavit a to Peggy Gou splňovala ve všech ohledech! Jasný důkaz, že si její set všichni užili, byl poznat na konci. Dlouhý potlesk s hlasitými ovacemi zněl celou Roxy a talentovaná dáma byla očividně mile překvapena z reakce publika, které ji ne a ne pustit... 

Eva Porating

Po ní nastoupila Eva Porating, která se snažila navázat, ale jak už bývá v Praze zvykem, do klubu se chodí především na hvězdy, takže se toto hrací místo z velké části vyprázdnilo. Přesto parket zůstal ještě slušně zaplněn, nás ale už únava přemáhala. Ve čtyři ráno nám chyběla energie, ale i šťáva od DJe, která by nás udržela na nohou. Děkujeme Roxy a brzy na viděnou!

soda

foto: Jakub Doležal

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016