REPORT

 

Report z akce CUBE w/ Sven Wittekind od čéši

Na mou druhou noc CUBE jsem se těšil už nějakých pár dní předem. Bylo to nejen z důvodu, že jsem věděl, kam zase půjdu, ale i z toho důvodu, že jsem dlouho nebyl v Praze na pořádné techno tancovačce, a i když už mám to nejlepší asi za sebou, občas si potřebuji rozhýbat kosti na něčem údernějším. A to se mi tentokrát podařilo na jedničku a to v čele s chlapíkem, kterého jsem prvně slyšel v ČR před více jak dvanácti lety, a dodnes si pamatuji jeho intro ve formě strašidelně vrzajících dvěří a pak tu neskutečnou hardtechno smršť...

 

Je to tak, tím hlavním tahounem byl tentokrát DJ Sven Wittekind... Sven už působí na scéně nějaký ten pátek, a tak jak to většinou vznikalo, hrával nejdříve jen pro své kamarády v zavřeném klubu, který mu poskytoval zázemí a časem se dostal na přední příčky určitých labelů a sám si také jeden založil a vlastní částečně i další. Popravdě jsem o něm už vůbec nevěděl mnoho let, naposledy jsem ho tu zaregistroval pár let zpátky na velké brněnské techno akci, ale to je tak vše. Nebyl už úplně tím, koho bych vyhledával, a nějak víc se na něj zaměřoval.

CUBE

K Hale 36 jsem dorazil lehce po jedenácté hodině a to již mixážní pult zcela pevně ovládala DJane Jaqullin. Již na minulé CUBE jsem se o ní zmiňoval, jak krásně dokáže set připravit pro místo, kde se zrovna nachází, a zde, v temné místnosti bez oken a za dunícího zvuku, opět rozehrála nádhernou techno baladu. Byl jsem rád, že mě dokáže zrovna ona opět tak krásně navnadit na taneční noc a připravit hezké taneční chvíle i ostatním...

CUBE
Po ní přišla trochu změna v hudebním podání a to nejen stylem hraní, ale i technicky. Žádné přehrávače, ale laptopy a live vystoupení dvojky z Německa. Sub2Saw předvedli, jaké to je hrát live set. Občas se mi ty tracky zdály trošku zvláštní, příliš jednotvárné, ale pak se do toho člověk dostal, a pochopil, že tohle je ostřejší a trochu industriálnější tvorba, kterou hoši předvedli, ale na super úrovni. Ke konci mě to už bavilo moc, ale těšil jsem se hodně na svého kamaráda, který se již chystal za nimi... DJ Tibiza, možná pro někoho ještě ne zcela poznaný, ale neskutečně šikovný a pracovitý DJ.



Tibiza si tentokrát připravil do recordbagu neskutečné nálože! Velmi dobře uchopil dav, který se již nacházel v Hale 36, a dychtivě potřeboval příjem dunivého techna. A tak sázel do reprosoustavy jednu větší pecku než druhou. Až nečekaně taneční a tvrdé techno, pro mě nejvíc silný set s parádním zvukem. Tibiza neměl jediný hluchý moment, a vybíral táhlé tracky, co opravdu dopadly na úrodnou půdu a nohy se pak nedaly zastavit. Díky!

CUBE

A už ho tu máme! Potetovaného velkého chlapíka, který mi měl připomenout dobu už dávno protančenou. Trošku jsem si ho naposlouchal v předvečer jeho vystoupení a zjistil, že malinko vyměkl, což nemyslím nijak zle, a byl jsem za to vděčný, protože hardtechno už neudýchám. :) Jeho současný styl se mi ale zamlouvá daleko více. Začal pozvolna, až bych řekl hodně opatrně po Tibizovi, ale pak už moc dobře věděl, co dělá a jak chce, aby se noc ubírala. Sven byl pro mě pro tento díl tím závěrečným DJem, který mě rozhodně v tomto prostoru nenechal chladným. Odcházel jsem tedy spokojený, unavený a s bolavýma nohama, a to je znamení, že mejdan byl podařený!

Návštěvnost byla příjemná, prostor a celý medan připravený parádně, krásně nasvícený, s jednoduchými, ale účinnými dekoracemi dokreslujícími celou akci a její název, no radost pohledět! Zvuk byl až příliš silný na moje poměry, víte jak to mám... Občas tam maličko chybělo silnějších momentů od nás tanečníků, ale i tak věřím, že i DJs si to užívali jako ti, co stáli před nimi. Děkuji za tenhle temnější mejdan a vidíme se příště.

čéša

foto: Fotovrzal

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016