CLANEK

 

HW-News: Gearogs aneb on-line burza hudební techniky

On-line burza Discogs spouští svoji sesterskou stránku fungující na stejném principu, ale se zaměřením na hudební techniku.

 

Největší internetová databáze hudebních nosičů Discogs je zároveň i místem, kde můžete prodat nebo směnit nahrávky, které vás již omrzely. Celá databáze čítá přes 8 miliónů singlů, elpíček a alb. Za poslední rok díky Discogs změnilo majitele přes 3 miliony nosičů v hodnotě 40 milionů dolarů. Vezmeme-li v potaz, že si z každé transakce bere poskytoval malou úplatu, tak se jedná o hodně zajímavá čísla.

Z toho důvodu provozovatelé, Zink Media, vytrvale rozšiřují své pole působnosti a v letech 2014/15 spustili dceřinné projekty Filmogs a Bibliogs, zaměřující se na filmové nosiče a knihy. Oba projekty zatím běží v beta-fázi.

Tento rok přibývá do rodiny čtvrtý přírůstek pojmenovaný Gearogs. Jak název napovídá, nová služba se bude zaměřovat na hudební techniku. Postupem času by zde mělo být k nalezení vše od syntetizátorů, bicích automatů přes gramofony až po DJ konzole.

Gearogs

Služba Discogs přistupuje k věci trošku jinak než obdobné servery, jako jsou eBay nebo české Aukro - jejich databáze jsou vytvořeny samotnými uživateli, stejně jako třeba Wikipedie. Proto lze na kartách jednotlivých položek často nalézt velice živelné diskuze, poskytující užitečné informace a nebo tipy na podobné produkty. Pokud se podaří kolem Gearogs vybudovat stejně dedikovanou komunitu jako u jeho staršího bratříčka, mohl by se tak stát jedinečným místem, kde načerpat informace o hudební technice a případně ji zde i pořídit.

Pokud vás projekt Gearogs zaujal, tak se můžete zapojit do beta-verze už teď hned - stačí se přihlásit svým Discogs účtem na adrese https://www.gearogs.com.

rudy

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016