CLANEK

 

Technoservis Nula 2: Ancient Methods Versus Adam X, James Ruskin & Kevin Gorman...

Daho z jabloneckého vinylshopu Nula2 připravil nový díl pravidelného Technoservisu a jako vždy se sešla řada zajímavých novinek. Jak to tentokrát dopadlo, se můžete podívat pod nadpisem...

 
Ancient Methods Versus Adam X
Cardiac Dysrhythmia
(Sonic Groove 041)

Najít v dnešní době opravdu originální technodesku je nemalý oříšek! Pokud jste ale už před časem oběvili projekt Ancient Methods, který tvoří talentovaní DJs z Tresor crew Baeks a Trias, máte vyhráno! Produkce Ancient Methods není nic pro slabé nátury! Jejich tracky jsou plné těžkých beatů a industriálních zvuků. Ani nová deska "Cardiac Dysrhythmia" k vám není moc milosrdná. První track "Proarrythmia" v podání Ancient Methods je asymetrická industriální masáž, která znalé nějak moc nepřekvapí, ale potěší. Určitého posunu vpřed se ale dočkáte v remixu od Adama X. Ten napřímil rytmiku a dodal skladbě na tanečnosti. Na B straně pak najdete "Mital Regurgitation", která už má rovněž přímou rytmiku. Industriální struktury a aranže ale zůstávají. Remix Adama X je v tomto případě hodně "rozmlácený" a fremetická nerovná rytmika kope zběsile všude kolem. Pozitivním faktem je pro mě zjištění, že se všechny tracky dají zahrát a použít na párty, takže dávám sto procent!

Daho 100%
www.sonicgroove.com


Function & Kero Function
Kero ep
(Detroit Underground 013)

Třinácté pokračování amerického labelu Detroit Underground přináší vynikající práci dvojice Function a Kero. Originál skladby "Function Kero" jakoby z oka vypadl produkci British Murder Boys a jejich trackům "Fist" nebo "Splinter". Nápadně podobné aranže vás vnesou do charakteristického zvuku BMB, který po rozpadu tohoto projektu umřel v zapomění. Originální verze titulní skladby je plná energie, okamžitě si ji oblíbíte a budete hrát hodně dlouho. Následují remixy. "Soundmurderer dubstep Remix" je spíše elektronická záležitost s dubstepovou rozlomenou rytmikou. Následují ještě dva minimalictické verze s rovnou linkou a příjemě tanečním spádem. První a energičtější mix má nasvědomí Matt Herdman. Více zasněnou variantu dodal Corbin Davis. Vydavatelství Detroit Underground si neustále drží svůj vysoký standard a tahle deska je toho nesporným důkazem!

Daho 90%
www.detroitunderground.net


James Ruskin & Kevin Gorman
Berghain 04: Part 2
(Ostgut Tontrager 038)

Německý oblíbený label Ostgut Tontrager, který je přidružený klubu Berghain, právě vydává mixovanou kompilaci "Berghain 04" o jejíž sestavení a kompozici se postaral Ben Klock. My se ale podíváme blíže na vinyl sampler obsahující tracky "Graphic" Jamese Ruskina a "7am Stepper" Kevina Gormana. James Ruskin dodal víceméně klasický přímočarý kousek, jakých v poslední době vyšla na jaho labelu Blueprint Records celá řada. Hutná přímočará rytmika, hluboká basa a jen několik málo prostorových samplů navrchu. To je "Graphic" O poznání zajímavěji na mě ale zapůsobila druhá strana desky. "7am Stepper" je prostorová nerovná záležitost plná zajímavých prostorových efektů, melodií a experimentální rytmiky. Kevin Gorman tady zabodoval rozhodně více, než ostřílený matador, jakým James Ruskin rozhodně je! Pro mě je tahle deska velice zajímavým kouskem a beru jí všema deseti.

Daho 80%
www.berghain.de


Go Hiyama
Survival EP
(Token 015)

Japončík Go Hiyama opět útočí! Tentokrát na belgickém labelu Token a jak je jeho dobrým zvykem, moc se s tím nemaže. Deska je plná ostřejšího industriálního techna a hlavně taneční energie. Samozřejmě se dočkáte ověřeného zvuku, který je tohuhle týpkovi vlastní, ale všechny čtyři dodané skladby mají uvnitř něco nevého a originálního. Ať je to rytmika, nebo neotřelé samply a melodie. Všechno do sebe perfektně pasuje a celá deska má současný technosound. Na druhou stranu vinyl není nic extrémně převratného a nemůžeme ho označit za nějaký razantní posun vpřed. Osobně si ale na téhle desce rozhodně najdete svého favorita, který se vám bude hodit a budete ho v klubech s oblibou používat.

Daho 70%
www.tokenrecords.com


 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016