CLANEK

 

Technoservis Nula2 - A.Paul, Paul Boex & Oscar Mulero a další

V nejnovějším vydání Technoservisu, který pro Techno.cz pravidelně připravuje Daho z obchodu Nula2 se podíváme na novinky od producentů: A.Paul, Paul Boex & Oscar Mulero, Ben Sims a Submerge. Více již pod nadpisem.

 
A.Paul Amalgamation (Planet Rhythm 073)

Portugalec A.Paul patří mezi hyperaktivní producenty současnosti, který produkuje momentálně jednu dobrou desku za druhou. Společnost mu dělají The Advent, nebo Industrializer. Poslední zajímavý vinyl nese název "Amalgamation" a vyšel na britské divizi labelu Planet Rhythm. Deska obsahuje čtyři energické a šlapavé věci, které můžeme označit za velice zábavné a taneční funkytechno. Základem jsou hutné švédské beaty, do kterých srší svižné a rytmicky sladěné perkuse. Hlavní osou tracku je dynamická linka, která určuje, že deska jako komplet prostě patří na párty. Sice se nedočkáme nikterak hlubokého uměleckého zážitku, ale pokud chcete z pozice DJe lidi v klubu pobavit, určitě po tomhle vinylu budete sahat často!

Daho 60%
www.apaul.com


Paul Boex & Oscar Mulero Hate Is Love ep (Dynamic Reflection 005)

Přiznám se vám dobrovolně že mulerovských nekonečných variací na řínčení ala "Damage Done" z roku 2004 mám už nad hlavu. V posledních letech se Mulero tyhle otřepané samply snažil trochu více zmodifikovat, ale výsledky nebyly nikdy extra převratné. V těchto dnech se mi ale dostala do ruky nová deska na labelu Dynamic Reflection, kterou vyprodukoval Oscar Mulero a Paul Boex. Industriální burácení vás nemine ani tady, ale tetokrát mu dávám palec nahoru. Težko říci, komu tohle plus více připsat k dobru, kovové prvky se často mění v acid, který kape všude kolem. Atmosféru dokreslují i další samply, čímž vznikají hodně chytlavé a povedené skladby, které mají místy duši 65D Mavericks a podobnou hloubku nebo celkovou náladu. Z obsažených čtyř variant si určitě najdete tu jednu oblíbenou!

Daho 70%
www.paulboex.com


Ben Sims Hypnosis (Drumcode 063)

Korunovaný král groove a funky techna Ben Sims opustil na skok domovský label Hardgroove, kde v poslední době produkuje cover remeaky na známé disco a funky šlágry, coby Discotricks. Hostuje totiž na švédském vydavatelstní Drumcode, které má pod patronátem Adam Beyer. A cože si pro Drumcode Ben Sims připravil ? Deska "Hypnosis" je chytlavý dvojtracker, který je chytlavé a taneční looptechno v neapolském stylu. Základní rytmické smyčky na sebe plynule navazují a vytvářejí hodně klubovou atmosféru. Ústřední motiv se pomalu šroubuje k vrcholu a bude se s ním dát v setu efektně pracovat. Občas dějem prolétne prudká modulace melodie. Skladby nikam nespěchají ale suveréně vyznějí v každém prostoru. "Hypnosis" je každopádně povedený DJ-tool a já doufám, že Vás nadchne minimálně stejně jako mě.

Daho 75%
www.splitmusic.net


Submerge Black Mamba (Mote Evolver 016)

Orlando Solis aka Submerge z Chicaga hostuje na labelu Luke Slatera Mote Evolver! Ikdyž předchozí produkce slaterova vydavatelství byla hodně minimalistická, "Black Mamba" je hodně odvázané a divoké techno se vším všudy! Hypnotické a rozjeté technisko doplňují melodie a efekty, jako z dílny Planetary Assault Systems. "Black Mamba" je hodně plný track který má dynamický spád a strhující atmosféru. Bčková "J XX" zas příjemě šlape a prostor prořezává dunivá rytnika s hlasovým samplem na povrchu. Každá z použitých kompozic má svoje kouzlo a velice dobrý nápad. Osobně se moc těším, až je obě vyzkouším na akci, na dobrém aparátu a to pořádně nahlas.

Daho 90%
www.mote-evolver.com

Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016