CLANEK

 

Rubrika Technoservis Nula2

Dahova rubrika opět upozorňuje na to nej z techna, co můžete momentálně sehnat v obchodech. Tentokrát se Daho zaměřil na nový maxi singl projektu The Black Dog, kterému udělil hned 95%, stejně jako breakovější desce Worn Down od T++. Skvělého hodnocení se však dočkaly i desky Jeroena Liebregtse a poslední počin DJe Bosse, takže je skutečně z čeho vybírat.

 
The Black Dog
Floods
(Soma 231)



Hudební mágové The Black Dog, bývalý stěžejní projekt Warp Records, právě vydali nový maxák nazvaný "Floods". Deska však vyšla u skotského vydavatelství Soma Quality Records. Jak už je u The Black Dog dobrým zvykem, hudební zařazení každé jejich nové desky je vždy nemalým otazníkem. Tentokráte se britští experimentátoři realizují na poli stále populárnějšího dubstepu! Ano, release "Floods" se dá jednoznačně popsat jako ostrá dubstepová záležitost s industiálním feelingem. Korunku celé desce nasadil svým remixem Surgeon, který v poslední době také dost koketuje s tímhle novým hudebním stylem. Dodal fantastický remix ve stylu originálu "Whose Bad Hands Are These?". Jeho remake je do detailu dotaženou vizí, v níž spojuje těžkotonážní beaty s něžnou atmosférou okolního dění. Neopomenutelný je také fakt, že je to parádní materiál vhodný a přímo vybízející ke kombinaci se současnou technoprodukcí, ale to už je asi na každém z vás!

www.dustscience.com
Daho 95%


T++
Worn Down
(Not On Label 68073)



Německý projekt T++ má na svědomí Torsten Profrock, úzký spolupracovník Roberta Henkeho (Monolake). Na mnoha releasech se podíleli oba tito umělci, a proto je zde také slyšet velmi nápadná podobnost zvuku obou producentů. Hardwax označil nový singl T++, nazvaný "Worn Down", označil za "dark dynamic breakbeat techno", což je popis, který perfektně sedí! Děj se odehrává v dynamických a rozlámaných rytmech, na jejichž pozadí se ozývají temné plochy a démonické samply. Ani "Worn Down", ani Béčková "100 Bar" asi nebudou bořit taneční hitparády, ale jsou vynikajícím nástrojem pro všechny DJe s odvahou a fantazií. Ze zvuku je hodně silně cítit digitální zpracování, ale vlastně ještě aby ne, když tenhle parádní kousek vzniknul v dílně otce Ableton Live. Neváhejte ani minutu!

www.monolake.de
Daho 95%


Jeroen Liebregts
Killer Door EP
(Audio Assault 028)



Jeroen Liebregts patří v poslední době mezi mé velké oblíbence. Ne všechny jeho kousky jsou podle mého gusta, ale tenhle se povedl od začátku do konce. Dva tracky z "Killer Door EP" použil i Surgeon ve svém setu "Neck Face", což jistě vypovídá o určitých kvalitách. Jedná se o taneční a ostré technisko se vším, co k tomu dnes patří. Dynamická valivá rytmika, mrštné hi-haty a hlavně poutavý děj okořeněný tu a tam nevtíravými a neoposlouchanými melodiemi. Jeroen Liebregts mě už před časem oslovil počinem na Arms Records, kde se tedy prezentoval o poznání divočejším kouskem, ale jistojistě máme na světě dalšího dobrého producenta. Občas se skutečně vyplatí se tak nějak oprostit pouze od zavedených projektů a vsadit na ne až tak známé interprety!

www.audioassault.com
Daho 90%


DJ Boss
Try This
(Planet Rhythm 062)



Po nějaké době se opět hlásí DJ Boss s pořádným slovenským nášupem! Deska "Try This" sice vyšla na britském Planet Rhythm UK, ale Slavo a jeho nezaměnitelný hudební rukopis se prostě nezapřou. Desku bych si dovolil pomyslně rozdělit na dvě části. Na produkci novou, ze které jsou cítit aktuální (nechci napsat minimalistické) trendy a starší, ovlivněnou klasickým SK soundem. "Try This" je přímá, šlapavá klubová záležitost. Univerzální materiál nazdobený mnoha chytlavými samply tvoří harmonický celek. Podobně na mě působí "Podlazky". Také rovný a prudce taneční kousek s neotřelým ústředním motivem. Track "Mango Final" nás vrátí o několik let zpět do doby kdy byl slovenský sound velmi populární všude, kam jste se podívali. Excentrická rymika zběsile tepe okolo ústřední osy a tu a tam ji přeruší jen efekty reverzovaných beatů. No a nakonec nám zbývá "Purity". Taktéž ostrá kovová drsňárna, plná plechových samplů a nerovných beatů, kterou zastavíte jen tlačítkem Stop na vašem playeru. Maxák "Try This" je tedy podle mého mínění hodně povedená a nevšední deska, která se objeví v DJbagu všech ostřejších techno DJs!

www.djboss.net
Daho 90%

Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.


 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016